Terug naar Bijenhelpdesk
Cursus Nederlandse bijen en hun planten
Sinds het biodiversiteitsjaar 2010 heb ik vele tientallen workshops en masterclasses over wilde bijen gegeven. Deze workshops bestonden steeds uit twee delen. Het eerste deel had steeds betrekking op de bijen zelf, het tweede deel steeds op de specifieke vragen van de opdrachtgevers.
De vele vragen over wilde bijen die via e-mail, facebook en de telefoon zijn binnenkomen, zijn aanleiding om de presentaties van de laatste jaren tot een doe-het-zelf cursus samen te vatten.
Deze cursus komt niet in een keer op de website, maar wordt de komende maanden steeds met nieuwe afleveringen uitgebouwd. Dat zal steeds via Facebook worden gemeld.
Het gaat hier niet om een academische cursus, maar om basisinformatie voor onder andere terrein- en groenbeheerders, hoveniers, ontwerpers, tuinbezitters en studenten van groene mbo- en hbo opleidingen.
Doel van deze cursus is inzicht te geven in de bijenfauna en handvatten te leveren voor bijenvriendelijk ontwerp. beheer, onderhoud en het toepassen van bijenplanten.